A lézergépek megjelenése a vasiparban

💡Egy tendenciát figyelhetünk meg abban, ahogy a fémipar az elmúlt 100 évben a különböző új technológiák megjelenésével fejlődött. Egyre kisebb és kisebb termékek és egyre precízebb megoldások születtek. A tömeggyártásban egyre kevesebb gépre volt szükség a különböző fémtermékek előállításához.

a fémfeldolgozó ipar alapjainak megismerése
Forrás: fxquadro on Freepik

📈A lézervágó, akárcsak a plazmavágók és lángvágók elterjedése, forradalmat, új korszakot hozott a fémfeldolgozó iparban. Az átmenetet sok helyen lehetett látni. A fémtermékeket gyártó kis cégektől a nagyobb gépgyártókig. A mérnökök munkáját nagyban leegyszerűsítette a pontosabb vágás és a lézer mechanikája, amely minimalizálta a vágási bevágásokat, és sokkal gyorsabbá tette a vékonyabb anyagokkal való munkát. Ez olyan lehetőségeket nyitott meg, amelyek korábban csak gondos átdolgozással voltak lehetségesek.

Ez azt jelentette, hogy az alacsony költségű, kiváló minőségű tömeggyártás többé már nem a nagy megmunkáló létesítményekkel rendelkező vállalatok privilégiuma volt.

🌎A jól karbantartott és megfelelően kezelt lézergépek nemcsak viszonylag olcsó és kiváló minőségű termékeket eredményeznek, hanem a megmunkálás során a lehető legkisebbre csökkentik a kibocsátást is.

A komplex gépek tervezése és kivitelezése különböző területek szakértőinek együttműködését igényelte, beleértve az automatizálási vállalatokat, a műszaki támogatási szakembereket és az egyedi tervezőmérnököket. A több száz érzékelő, kapcsoló, digitális és analóg elektronika együttdolgozásával ezeknek a gépeknek a megtervezése a legmagasabb szintű szakértelmet és innovációt igényli. Ezért támaszkodik vállalatunk a Trumpf gépekre, amelyek piacvezető szerepet töltenek be a piacon, és világszerte páratlan teljesítményt nyújtanak.

A fémipar innovációjának illusztrálása a fémek lézervágásának folyamatát bemutatva
Kép a Trumpf hivatalos honlapjáról

🏭Fantasztikus látni a lézertechnológia fejlődését. A CNC-lézerpiac szereplőinek száma az elmúlt 10-15 évben megnövekedett, mivel a technológiában rejlő lehetőségekben vonzó lehetőséget láttak. Voltak olyan cégek, amelyek az első gépekhez hasonló gépeket gyártottak, és voltak olyanok is, amelyek e gépek alkatrészeinek beszállítóivá és szolgáltatóivá váltak. És miért is ne? A fémek lézervágásának van piaca, és vannak komoly szereplők.

🔍Sok olyan elemet lehet látni, amit egy szomszédos lézervágó cég is készíthetett volna. Lehet, hogy eddig nem gondoltunk rá, de ha megfigyeljük és megkeressük őket, rájövünk, hogy mennyi mindent készítettek ilyen eszközökkel, akár a mi otthonunkban is. Az autóipartól a bútorgyártásig, a repüléstől a mezőgazdasági gépekig mindenhol vannak ilyen termékek.

🔧Aki szenvedélyesen szereti a fémet vagy a barkácsolást, vagy valami egyedit keres otthonába, és precíziós alkatrészre van szüksége, de a hegesztés, a csiszolás vagy a lángvágás nem neki való, annak érdemes megfontolnia egy lézervágó céget felkeresni. Ismerkedjen meg kínálatunkkal ezen az oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük